المقادير :
بطاطس
جبنه ريكوتاا
ملح و فلفل
بصل اخضر الاطراف الخضرا بس
عدد من فصوص الثوم
سمن و زيت
نصف كوب لبن
الطريقه :
هتشترى البطاطس و تقشريه و تسلقيه
و طبعاا متنسيش الملح
بعد حوالى نص ساعه البطاطس اتسلقت
خرجيها من الماء و اهرسيها كويس اوى و هى سخنه اوعى تسبيها تتبرد
لو حبيبتى تستغنى عن اللحم المفروم
هاتى بصل اخضرر افرميى الجزء الاخضر الطويل بالسكين
و ثوم فصوص
قشريها و افرميها ناعم
البصل و الثوم جاهزين و مفرومين
حضرى طاسه على النار
خحطى فيها معلقتين زيت و ملعقه كبيره زبده
حطى الثوم لثوانى مع التقليب و البصل بعده
بمجرد ما لونهم يذبل و يتغيرر تطفى فورااا
ضيفيها الى البطاطس المهروسه
اضيفى كوب من الجبنه الريكوتااا
و نصف كوب من اللبن
و جبنه بالميجان للطعم
اضيفى ملح و فلف و كمون للطعم
ممكن بعد كده تقدميهاا على طول او تحطيها فى صينيه و تدخليها الفرن عشر دقائق بس
بطاطس
جبنه ريكوتاا
ملح و فلفل
بصل اخضر الاطراف الخضرا بس
عدد من فصوص الثوم
سمن و زيت
نصف كوب لبن
الطريقه :
هتشترى البطاطس و تقشريه و تسلقيه
و طبعاا متنسيش الملح
بعد حوالى نص ساعه البطاطس اتسلقت
خرجيها من الماء و اهرسيها كويس اوى و هى سخنه اوعى تسبيها تتبرد
لو حبيبتى تستغنى عن اللحم المفروم
هاتى بصل اخضرر افرميى الجزء الاخضر الطويل بالسكين
و ثوم فصوص
قشريها و افرميها ناعم
البصل و الثوم جاهزين و مفرومين
حضرى طاسه على النار
خحطى فيها معلقتين زيت و ملعقه كبيره زبده
حطى الثوم لثوانى مع التقليب و البصل بعده
بمجرد ما لونهم يذبل و يتغيرر تطفى فورااا
ضيفيها الى البطاطس المهروسه
اضيفى كوب من الجبنه الريكوتااا
و نصف كوب من اللبن
و جبنه بالميجان للطعم
اضيفى ملح و فلف و كمون للطعم
ممكن بعد كده تقدميهاا على طول او تحطيها فى صينيه و تدخليها الفرن عشر دقائق بس