صينيه بطاطس باللحم المفروم والخضار

    شاطر

    دمعةالحرمان
    عضو مميز
    عضو مميز

    عدد المساهمات : 1863
    نقاط : 2457

    default صينيه بطاطس باللحم المفروم والخضار

    مُساهمة من طرف دمعةالحرمان في الإثنين ديسمبر 21, 2009 5:40 pm





    المقادير:


    بطاطس مقطعة
    الخضروات(ساق كرفس، جزرة و بصلة).. و تقطع مكعبات صغيرة
    ملعقة دقيق
    3 ملاعق زبده أو زيت
    ملعقة زعتر
    كوب صوص اللحم
    لحم مفروم




    الطريقة:


    توضع مكعبات البطاطس فى ماء مع الملح و الكمون أو أى توابل من اختيارك و تغلى حتى النضج.. و اركيها جانبا







    سخنى الزبدة على النار








    أضيفى الجزر و البصل و الكرفس و حمريهم







    النار و اتركيهم عليها حتى يحمروا..





    ثم





    أضيفى اللحم المفروم









    استمرى فى التقليب







    عندما يأخذ اللحم اللون البنى.. ميلى الحلة و تخلصى من الزبدة الزائدة








    أضيفى ملعقة الدقيق مع التقليب








    أضيفى صوص اللحم و الزعتر و ملح و فلفل أسود و اتركيها على النار حتى تنضج تماما









    أثناء نضج اللحم اهرسى البطاطس المسلوقة





    احضرى صينية و ضعى اللحم و الخضروات فى قاعها








    ثم البطاطس المهروسة







    قطعى قطعة زبدة قطع صغيييرة و أنثريها على الوجه مع الفلفل الأحمر(و يمكنك وضع شيدر مبشور أو موتزاريلا









    ادخليها الفرن و اتركيها حتى يحمر الوجه





    وده الشكل النهائي للصينية






      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد ديسمبر 11, 2016 12:04 pm